Lymfedrænage

røgelse lav

Lymfedrænage eller kirtelmassage er en form for biologisk hudpleje, der tilsigter fornyelse af vævsvæsker efter fjernelse af slim og slaggedannelser. Udrensningen af ophobninger i lymfesystemet fremmer tilførslen af næring til cellerne. Den forbedrede cirkulation kan blandt andet afhjælpe problemer i relation til hovedpine, gigtlidelser, ødemer, uro i benene og meget mere. Ligeledes styrker behandlingsformen lymfedrænage kroppens immunforsvar. Det fremmer hurtigere heling af sår og brækkede lemmer.

Behandling med lymfedrænage
En lymfedrænagebehandling er meget afstressende. Den rytmiske behandling indvirker på det parasympatiske nervesystem, som er vores afslapningsnervesystem. Når dette nervesystem er i gode hænder sender den besked til hjernen, som da nedsætter produktionen af stresshormoner.

Sådan foregår drænering af lymfesystemet
Klienten ligger og slapper af på briksen, mens jeg påbegynder dræneringen af lymfesystemet. Det foregår ved at jeg rytmisk masserer bestemte områder på kroppen for at igangsætte dræningsprocessen.

Selve lymfedrænagen føles meget behagelig. Det er en pulserende, fjerlet massage. For at opnå en lymfedrivende virkning udføres kreds- og spiralformede håndbevægelser for at hente væske op og pumpe videre. Der holdes en tæt hudkontakt, samtidig med at huden forskydes over det underliggende væv. Lymfedrænagen er rytmisk med stigende og aftagende tryk.

Har jeg brug for en behandling med lymfedrænage?
Et tydeligt tegn på nedsat funktion af lymfesystemet er hævelse. Ses ved tryk med en finger på det relevante område på kroppen. Når man så flytter fingeren, vil der stå et aftryk som en fordybning.

Jeg har erfaring med hjælp til:

  • Ødemer og væskeophobninger
  • Dårlig blodcirkulation
  • Fjerne ophobede affaldsstoffer (fx medicin)
  • Gigtlidelser

Om lymfedrænage som behandlingsform
Lymfedrænage er et system som er udarbejdet af danskeren Dr. Emil Vodder og hans hustru i årene 1932-36. Jeg har lært teknikken Lissi Kring, og har igennem mange år arbejdet med behandlingsformen i min klinik.